Hei, hvor ble det av Will Ferrell?

Han var jo helt latterlig produktiv mot slutten av forrige tiår, med en suksessrate på cirka hver tredje film (strålende for en komiskuespiller). I vår er han imidlertid kun aktuell med én film, den relativt lavprofilerte og delvis spanskspråklige «Casa de mi Padre».

Mot slutten av året og til neste år skjer det imidlertid ting. Først et prosjekt jeg virkelig ser fram til: «The Campaign», regissert av Jay Roach – mannen som blant annet har bragt oss tungt politisk drama tidligere i form av HBO-filmene «Game Change» og «Recount», og komiske mesterverk som den første «Austin Powers»-filmen.

Det første bildet fra filmen ble sluppet via Entertainment Weekly i går, se det i toppen av saken.

«The Campaign» handler om to politikere i North Carolina, som begge har ambisjoner om å bli president.

Farrells karakter handler imidlertid i trøbbel når han legger igjen en veldig grisete beskjed på svareren til en kristen familie (han tror han ringer elskerinnen).

Ikke minst er det verdt å glede seg til filmen fordi det igjen gir en sjanse til å se Ferrell sammen med Zach Galifianakis. De to trives åpenbart sammen:

Andre skuespillere i filmen er Jason Sudeikis, Dylan McDermott, Brian Cox, John Lithgow og Dan Aykroyd, og USA-premiere blir i august – altså i god tid før presidentvalget.

Mer Ferrell-nytt: Det kan nemlig se ut som om en av hans neste filmer blir filmatiseringen av boka «Crazy U: One Dad’s Crash Course In Getting His Kid Into College», en litt komisk og relativt kritisk fortelling om en fars kamp for å få sønnen inn på en god skole og alle de absurde prosessene han må gjennomgå.

New Line Cinema har kjøpt rettighetene til boka, men en film vil nok ikke bli realisert før tidligst til neste år, melder Deadline.