Det finnes en hel fascinerende industri som lever av filmsvindel, og frekkest av alle er lurendreierne i The Asylum.

De har skapt en forretningsmodell av å forvirrende deg. Ved utgivelsen av nesten hver eneste Hollywood-storfilm, kommer de også med en film med liknende cover og nesten lik tittel, også håper de at du skal plukke feil når du står i videosjappa (eller klikker deg rundt på din foretrukne video on demand-sjappe).

Blant de største av The Asylums titler kan vi nevne «Transmorphers» (en transformerskopi med et lesbisk subplott), «Battle of Los Angeles» (som kom ut en dag etter «Battle, Los Angeles») og «The Day the Earth Stopped» (i motsetning til «The Day the Earth Stood Still»).

Amerikanske copyrighlover er vanligvis ganske liberale når det gjelder denne typen praksis, men nå ser det ut til at selv The Asylum har gått for langt. Da det ble kjent at småsvindlerne var i ferd med å utgi en film kalt «Age of Hobbits» og at denne skulle gis ut én dag før «Hobbiten: En uventet reise», gikk Warner Bros., New Line og MGM nemlig til sak og ba om en midlertidig forføyning. Og fikk medhold, melder The Wrap.

Dermed blir det ingen utgivelse av «The Age of Hobbits» med det første.

Forsvaret til The Asylum argumenterte imidlertid (haha!) med at deres hobbit ikke refererte til J.R.R. Tolkiens fantasifigur – men at tittelen refererer til mennesketypen Homo floresiensis, som populært ble kalt «hobbitene» grunnet små kropper og lange armer.

Dommeren kjøpte imidlertid ikke dette argumentet.

Uansett har The Asylum nå sluppet traileren til «The Age of Hobbit», så du med egne øyne kan konstatere at dette er noe søppel du aldri kommer til å se. Med mindre du elsker å se ræl av denne typen (noe overraskende mange gjør, faktisk).

Les vårt intervju med The Asylum-sjef David Michael Latt her.

David Michael Latt - slik han selv vil bli presentert, i lett «mockbustet» versjon