Det er ikke voldsomt originalt å filmatisere helten i spenningskongen Tom Clancys bøker – Jack Ryan er tidligere spilt av såvel Alec Baldwin som Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine i filmer fra «Jakten på Rød Oktober» i 1990 til «Shadow Recruit» i 2015.

Når Ryan nå gjenopplives for en serie på Amazon Prime er vi likevel ganske spente – ikke minst fordi Carlton Cuse, manusforfatter og produsent på «Lost», fyller de samme funksjonene her, og fordi Morten Tyldum har regissert piloten.

Deadline kommer med et argument til: Amazon har såpass trua på det som er levert, at de har kjøpt en av verdens dyreste reklamespotter for å vise traileren. Nemlig den rett etter Justin Timberlakes pauseopptreden på kommende helgs Super Bowl-kamp i Minneapolis.

Det er første gang Amazon kjøper en Super Bowl-reklame, så dette er et tydelig tegn på at bokhandelen-som-ble-streamingtjeneste har ambisjoner for sitt originalproduserte innhold.

Av uutgrunnelige årsaker kan man allerede nå se traileren på Youtube, så here goes: Militære kjøretøy, fremmede land med ørkenlandskap, eksplosjoner, klining, Bob Dylan-cover og samplinger av opptil flere amerikanske presidenter.

Det er John Krasinski, kjent fjes fra den amerikanske versjonen av humorserien «The Office», som spiller CIA-agenten Ryan denne gang, og den årvåkne seer vil også dra kjensel på mannen som spiller Ryans sjef, James Greer: Wendell Pierce, selveste Bunk Morland fra «The Wire».

Det er tidligere meldt at også Peter Fonda, den 77 år gamle «Easy Rider»-legenden, skal ha en rolle i serien.  Abbie Cornish («Limitless», «Suger Punch») spiller den kvinnelige hovedrollen.

Serien er ikke basert direkte på noen av Clancys Jack Ryan-bøker, men er en nyskrevet historie der Ryan er en relativt fersk etterretningsanalytiker som gjør selve scoopet, og oppdager et mønster i terroristenes kommunikasjon som etterhvert plasserer ham midt i bestrebelsene på å avverge en eller annen trussel på global skala.

Serien består av åtte episoder og kan streames fra og med 31. august.

Og så er det bare å fortsette ventingen på Tyldums bebudede vikingserie.