Den neste «Twilight», er et salgsargument brukt av litt for mange fantasifattige markedsavdelinger hos diverse filmselskaper – så jeg skjønner at du ikke nødvendigvis tror meg hvis jeg påstår at «The Host» har det i seg til å følge opp den usannsynlig populære film- og tv-serien.

Men øy, «The Host» er jo faktisk basert på en bok av Stephenie Meyer, samme dame som skrev «Twilight»-bøkene.

Og da bør jo suksessen være et faktum allerede, eller? I dag kom det en ny trailer, som du kan se i videovinduet over.

Som tidligere nevnt er jo få Comoyo-skribenter (dessverre) i målgruppen for filmer som dette, men jeg syns prinsipielt det er kjedelig å hate før det er opplest og vedtatt at en film er dritt. La oss derfor forsøke å holde dette noenlunde saklig:

«The Host» er satt til en fremtid der en utenomjordisk rase har invadert jorda og tatt bolig i menneskekropper via sjelen deres. Men kroppen til jenta spilt av Saoirse Ronan klarer de åpenbart ikke å få has på, muligens fordi hun har så mye følelser eller så rikt sjeleliv eller noe – traileren bringer ikke helt klarhet i det (og jeg orker ikke sjekke på Wikipedia akkurat nå).

Saoirse treffer en fyr som heller ikke er infisert, og de to blir forelsket fort – det ville jeg også blitt hvis ikke jeg hadde sett en annen levende sjel på årevis. Har jenta det i seg til å kunne gjøre opprør mot disse utenomjordiske parsittene? Det vil jeg tro.

Tre poenger til slutt:

1) «The Hunger Games» ble avskrevet av fryktelig mange lenge før premieren, men det viste seg å ha mye mer bitt enn det meste av annet av ungdomsfilmer fra de seinere årene. Selv har jeg ikke så mye tro på «The Host», men man vet aldri.

2) Selv om det kan være vanskelig å svelge emo-scenene i starten av traileren, står og faller denne filmen på om også alien-historien funker. Dessverre ser det kanskje ut til at man har vært litt vel gniene på effektmakeri og produksjonsdesign her?

3) Saoirse Ronan er topp. Se «Atonement» eller «Hannah» hvis ikke du tror meg. Hun har også hovedrollen i Wes Andersons kommende «Grand Budapest Hotel», som spilles inn til neste år.

Regissør her er for øvrig Andrew Niccol, som brakdebutert med scifi-filmen «Gattaca» i 1997, skrev «The Truman Show» året etter og siden har lagd helt ålreite ting som «Lord of War» og fjorårets «In Time».

Norgespremiere for «The Host» blir 5. april til neste år.