Når FX-serien «Fargo» tar kvelden neste uke har den amerikanske tv-kanalen allerede erstatteren klar.

«Tyrant» er skrevet og utviklet av Howard Gordon og Gideon Raff, som sto bak henholdsvis den amerikanske og den opprinnelige israelske utgaven av «Homeland» (som forøvrig har en fjerde sesong på vei).

Serien beskrives av Oliver Lyttleton i The Playlist som ««Gudfaren» lagt til Midtøsten» og handler om Bassam «Barry» Al-Fayeed, som returnerer til det fiktive hjemlandet Abbudin sammen med sin amerikanske familie etter å ha levd 20 år i USA.

Barrys far er diktator i Abbudin, og selv om hjemkomsten først fremstår i et rosarødt skjær viser det seg kjapt at ikke alt i landet er like trivelig.

Tyrant

– Mens historien utfolder seg innser du hvor komplisert, skadd og skadelig den verdenen er, forteller David Yates, en av seriens produsenter, i en ny trailer som nettopp ble sluppet for serien.

Yates, som kanskje er mest kjent for de fire «Harry Potter»-filmene han har regissert, står forøvrig for regien på seriens pilotepisode, som er skrevet av Raff.

Samtidig som serien utforsker maktutøvelse i en nasjon skal ifølge Howard Gordon også være et drama som ser på maktbruken i familier.

– Det handler om tyrannien i et land, men også om tyrannien vi kan finne innad i en familie.

Gordon later til å være klar over at en serie av denne typen kjapt kan påkalle seg harme fra både Fox News og muslimer.

– Kom igjen! Hva kan du gjøre? sa han til The Hollywood Reporter i januar.

– Jeg har blitt kalt en islamofob og en torturhisser, så hva annet kan de kalle meg?

Serien har amerikansk premiere 24. juni.