Det småborgerlige livet i villastrøk innbyr til mye potensiell moro – og flauhet.

Noe svenskene har vist oss til gangs i for eksempel «Solsidan» (som du kan se på Comoyo View):

Med en viss mengde småborgerlighet også i Norge, skulle man jo tro at det er rom for en tilsvarende lun nabolagshumorserie også her på berget.

Og joda, NRK er på ballen. Snart kommer «Side om side» på lufta (premiere lørdag 7. september), der flere av statskanalens fremste humorister skal ta for seg nabolivets opp- og nedturer i Østfold-kommunen Skjeberg.

Vi følger det forhenværende urbane Oslo-paret Maria og Jonas, spilt av Marie Blokhus («Jag etter vind») og Vidar Magnussen («Underholdningsavdelingen») på flyttefot til livet utenfor byen.

Der venter nabolivet på dem, representert ved gatas mest «vellykkede» par – spilt av Jon Almaas og Charlotte Frogner.

– Jeg spiller jo en arrogant og ufyselig snobb, så på mange måter er dette en destillert versjon av meg selv. Jeg bor på Oslo Vest og det er mange av den typen der, så jeg kan fint gå rundt i nabolaget for å finne inspirasjon, sa Almaas til NRK.no om sin rolle tidligere i år.

Det tredje paret vi får møte i gata spilles av Tore Sagen og Pernille Sørensen.

– De andre parene har minst én skolert skuespiller, så jeg klarer ikke å hjelpe Tore når han er spiller dårlig. For oss går det motsatt vei, vi trekker hverandre ut for stupet, sa Sørensen på sin side til NRK.

Nå er den første smakebiten fra serien ute (se den øverst i saken), og du kan dermed komme med bedrevitende forhåndsutsagn om seriens fremtid basert på traileren. Småflaut? Morsomt? Kjør debatt: