Han har kommet et stykke siden han var uoppnåelig drømmemann i «Frida – med hjertet i hånden».

Nationaltheater-ansatte Thorbjørn Harr gjorde sin internasjonale debut som langhåra jarl i «Vikings» i 2013 og fulgte opp med rollen som skandinavisk forfatterstjerne (og Hillary Duffs elsker) i humorserien «Younger».

Siden har 43-åringen lagt bak seg tre filminnspillinger med Hollywood-navn fra øverste hylle – og ved et underlig sammentreff deler de alle en dyster, tematisk fellesnevner: Terrorisme.

Denne uka kom traileren for en av dem – thrilleren «Bel Canto», som absolutt ikke handler om popgrupper fra Tromsø.

Birolle mot Oscar-stjerne

Filmen er basert på en spenningsroman fra 2001 og har Oscar-vinner Julianne Moore som en kjent operasanger, hvis opptreden på en ambassade i et latinamerikansk land ender brått når lokalet invaderes av geriljasoldater som tar hele forsamlingen som gisler.

Ifølge Vanity Fair fokuserer filmen på hvordan gissel-tilværelsen fører operasangeren nærmere en av sine store fans, en japansk forretningsmann spilt av Ken Watanabe («Den siste samurai», «Geisha», «Brev fra Iwo Jima») – før hele situasjonen eskalerer ut av kontroll.

Vi vet ikke mer om Harrs rolle i det hele, men på IMDB er han oppført som fjerdemann på rollelista, og til VG fortalte han i vinter at det dreier seg om «en birolle med fine scener mellom Julianne Moore og meg».

I traileren kan du se nordmannen flere ganger – sammen med hovedrolleinnehaveren på 0:20 og så, hvis ikke vi tar feil, idet han får ei kule i brystet vel tjue sekunder seinere.

«Bel Canto», som er regissert av Paul Weitz («About a Boy»), får amerikansk premiere i september.

De neste terror-filmene Harr blir å se i, er Jason Bourne-regissør Paul Greengrass’ Netflix-film om 22. juli og en film med tittelen «Stockholm».

Greengrass-filmen skiftet nylig navn fra «Norway» til «22. July», får premiere på filmfestivalen i Venezia i slutten av måneden og har Harr øverst på rollelista som karakteren «Sveinn». Den ble spilt inn i Oslo og på ei øy i Oslofjorden i fjor høst.

«Stockholm» er en filmatisering av gisseldramaet i den svenske hovedstaden i 1973, som ga opphavet til begrepet stockholmsyndromet – gislers tendens til å utvikle sympati for sine gisseltakere. Her er Ethan Hawke og Noomi Rapace de største stjernene på plakaten. Filmen har ikke fått noen lanseringsdato, men ble vist på filnfestivalen i Tribeca i New York i vår. Her er en av scenene (dessverre uten vår mann på skjermen):

I høst får du også se Harr sammen med blant andre Andrea Hovig Bræin, Anneke von der Lippe og Nicolai Cleve Broch i TV 2s nye dramaseriesatsing «Kielergata». Her spiller han hovedrollen som en fyr som slår seg ned med et A4-liv i en søvnig småby, med en forhistorie som «ikke tåler dagens lys».