– Jeg tror dette blir en storfilm i ordets rette forstand, sier Tobias Santelmann til Filter.

Det er nok ingen overdrivelse. Brett Ratners kommende «Hercules» har et budsjett på over 600 millioner kroner, og selveste Dwayne «The Rock» Johnson er hentet inn for å spille tittelrollen.

Men også tre nordmenn har betydelige roller – Tobias Santelmann, Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal. Nå er første trailer fra filmen sluppet.

Aksel Hennie har pumpet seg opp for rollen som Tydeus – en kriger som er så blodtørstig spinnvill med sine to økser at han må lenkes fast om natta.

hercules

Ingrid Bolsø Berdal er Atalanta, en av Hercules’ krigere, mens Santelmann spiller Hercules’ hovedfiende Rhesusen blond og barbarisk revolusjonær.

– Jeg må være litt forsiktig med hva jeg sier, men jeg kan vel avsløre at filmen leder opp til et stort slag mellom Hercules og hans gjeng, og Rhesus og mine folk, forteller Santelmann.

Filmen er basert på Radical Studios-tegneserien «Hercules: The Thracian Wars», og i tegneserien er ikke Hercules sønnen til Zevs, som i mytologien. I stedet er han en dødelig fyr med et vanvittig rykte og en leiesoldatgjeng på slep, og alt går ikke helt som det skal når de drar ut på et oppdrag.

Andre kjente navn som dukker opp på rollelista er blant andre Ian McShane, John Hurt og Joseph Fiennes, men det er nok rimelig å anta at det største skuespillerhonoraret har gått til  Dwayne Johnson.

– Før vi spilte inn «Hercules» inngikk Paramount, MGM og jeg en pakt. Målet for meg var å forsvinne helt i karakteren – håret, sminken, penisprotesen. Alt!, sier Johnson til The Hollywood Reporter.

XXX HERCULES-MOV-JY-3497-.JPG A ENT

Filmen ble spilt inn i Budapest i fjor sommer, og er en av Hollywood-popcornfilmene som kommer til å slåss om kinogjengernes gunst i sommer.

MGM har klokkertro, og har satt den opp til premiere 25. juli i USA – der den blant annet skal konkurrere mot komedien «Sex Tape» og dansefilmen «Step Up All In».

Brett Ratner har jo erfaring med en rekke kassasuksesser fra før, som regissør på blant annet «Rush Hour»-filmene, «X-Men: The Last Stand» og «Tower Heist».

– En gøyal fyr, som har en litt annen måte å jobbe på enn endel norske regissører jeg har samarbeidet med. Han vet ekstremt godt hva som funker i kamera, og som aldri gir seg før han er fornøyd. Han vet hva det koster og vet hva som trengs, sier Tobias Santelmann.

Norsk premiere på «Hercules» blir 8. august. Her er plakaten, tvitra av The Rock i går:

Hercules

Sånn forresten:

HerculesAksel