I kveld kickstarter det norske filmåret med førpremiere på den kommende norske filmen «En som deg» i Oslo, og der skulle jeg gjerne ha vært!

I stedet sitter jeg altså hjemme og skriver en sak om at filmens offisielle plakat er klar. Og den ser slik ut:

Posteren er ikke så himla spektakulær, den ser vel ut som et temmelig streit romantisk drama med vakre folk, men vi regner med at distributør Norsk filmdistribusjon har kontroll på hvordan man best selger denne filmen.

For meg er det mest spennende med «En som deg» imidlertid at den framstår (uten at jeg har sett den, fordi jeg sitter og skriver en sak om filmens poster i stedet) som ganske ambisiøs.

Den er spilt inn i løpet av et helt år, og manuskriptet er skrevet av regissør Eirik Svensson i nært samarbeid med skuespillerne på settet.

Men dette kommer vi tilbake til – vi planlegger nemlig et intervju med regissør Svensson i løpet av nær framtid.

«En som deg» handler altså om finske Kaisa, som treffer en norsk mann på ferie i Istanbul. De to finner virkelig tonen, men noe skjer og avskjeden blir brå.

Senere befinner hun seg i Oslo, og møter på det hun først tror er samme mann der.

Det viser seg imidlertid å være en fyr som likner veldig, og som Kaisa etter hvert også blir romantisk involvert med. De to reiser til Helsinki, men der treffer jaggu Kaisa på fyren hun møtte i Istanbul igjen. Og dermed oppstår dilemmaet.

– Mellom tårer og kyss er det viktig at det er nyanser. Fine ting og ekte mennesker, sier regissør Svensson i videointervjuet under.

Espen Klouman Høiner spiller for øvrig begge de to mannlige hovedrollene, mens finske Pamela Tola spiller Kaisa.

Trailer:

Intervju med regissør Svensson og Espen Klouman Høiner:

Norsk kinopremiere blir 1. februar.