2012 har vært et vilt produktivt år for regissør Steven Soderbergh, med utgivelser av «Contagion», «Haywire» og «Magic Mike». Et litt artig apropos med sistnevnte var at jeg knapt så navnet «Soderbergh» i forbindelse med markedsføringen av filmen – og det funka åpenbart, siden «Magic Mike» ble en kassasuksess både i Norge og i USA. Kanskje ikke så rart at «den mannlige-stripper-filmen» funker bedre enn «Soderberghs tredje film for året».

Til neste år skal den 49-årige regissøren etter planen trekke seg tilbake fra filmbransjen i en periode – men ikke før han har sluppet to filmer til. Den første av disse, «Side Effects», slippes i USA like over nyåret, og har nå fått en trailer (se den i videovinudet over).

Steven Soderbergh

Det er ikke så lett å få grep om hva filmen handler om ved å se denne traileren, og det er forsåvidt greit at man beholder spenningen litt til. Men hovedkarakteren synes å være Emily (Rooney Mara), som sliter med angst i forbindelse med at kjæresten, spilt av Channing Tatum, slipper ut av fengsel.

Jude Law spiller en psykiater som gir Emily ett eller annet medikament som hun neppe burde ha fått, for snart virker helvete å være løs uten at vi helt skjønner hvorfor. Også dukker Catherine Zeta-Jones opp.

Dette ser uansett temmelig spennende ut, og med tanke på at dette blir Soderberghs (foreløpig) siste kinofilm (Liberace-filmen «Behind the Candelabra» gjøres for HBO) håper vi han har noe litt spesielt i ermet. Uansett likte vi jo «Contagion», som denne virker å være beslektet med, svært godt.

Det er ikke satt opp noen norsk premieredato for «Side Effects» ennå.