Åh, irsk humor. Barry Glendenning, Dylan Moran og små leprechauns som drikker øl!

Og «In Bruges», komedien med Colin Farrell fra 2009, som følger den tvilsomme tradisjonen med å bli droppet på kino i Norge selv om den er Oscar-nominert for beste manus. Lei den her hvis ikke du har sett den, jeg er rimelig sikker på at du ikke kommer til å angre.

Regissør Martin McDonagh oppnådde nasjonalheltstatus i Irland etter «In Bruges», forståelig nok, men han skulle snart bli overgått – av sin egen bror! I fjor dukket nemlig John Michael McDonaugh helt ut av det blå opp med sin beksvarte komedie, «The Guard», der han hadde fått med seg Brendan Gleeson (også han spilte jo i «In Bruges») for å spille superirsk, halvrasistisk purk som saboterer for/hjelper FBI-agent Don Cheadle med en smuglersak.

Det er nok fare for at det vil ta tid før filmen kommer seg til Norge, men jeg lover å skrike ut om den dukker opp hos Comoyo:

Uansett har de to brødrene fått nok av tilbud om nye prosjekter, og det ser ut til at det er «In Bruges»-regissør Martin som kommer først med en ny film.

I går kunne nemlig Entertainment Weekly vise fram de første bildene fra «Seven Psychopaths», der han har fått med seg Colin Farrell igjen for å spille en manusforfatter hvis kompis (Sam Rockwell) rapper hunden til en gangsterboss (Woody Harrelson) for å kreve løsepenger for den.

Ting går imidlertid ikke som planlagt:

Når det gjelder storebror John Michael McDonaugh har også han glovarme jern i ilden.

I går skrev bransjebladet Variety om hans kommende film «Cavalry», et komidrama om en prest (spilt av Brendan Gleeson igjen), som blir plaget av sin egen menighet. Drapstrusler i skrifterommet etc.

Prosjektet ble presentert under filmfestivalen i Berlin, der det også ble offentliggjort at Chris O’Dowd («Bridesmaids») og Aidan Gillen («The Wire», «Game of Thrones») hadde takket ja til roller i filmen.

O’joy!