Fantastiske nyheter! Fem år etter sin siste ordinære langfilm (den riktignok svært middelmådige «My Blueberry Nights») er den kinesiske regissøren Wong Kar-wai («In the Mood for Love», «2046», «Chungking Express», «Ashes of Time») omsider tilbake.

«The Grandmasters» har vært gjenstand for en rekke forsinkelser og mange rykter, men nå ser den omsider ut til å være ferdig.

Filmen handler om den legendariske kampkunsttreneren Ip Man (1893-1972, spilles her av Tony Leung), som blant annet lærte opp Bruce Lee.

Men forvent alt annet enn en streit biografifilm – skal vi tro traileren, blir dette en oppvisning i nydelig koreografert, stilisert kampkunst – ofte med mange ekstreme nærbilder og i sakte film. Dette ser rett og slett helt nydelig ut.

Selv om man selvfølgelig må ta noen forbehold når det ikke bys på forståelige undertekster.

Vi driter oss ut om vi later som om vi er noen Ip Man-eksperter her på huset, men mannen er åpenbart en legende i Kina og Hong Kong, der han også jobbet som politimann. Det har kommet en rekke filmer om ham allerede, blant annet spillefilmen «Ip Man» fra 2008 med Donny Yen i hovedrollen.

«The Grandmasters» får premiere i Kina 18. desember, men det er uvisst når filmen kommer ut i andre territorier.

Her er flere bilder som nylig sluppet fra filmen: