På fredag skulle skaperne av «Død Snø 2» skape litt oppstyr rundt den kommende norske filmen, og sendte en fullt oppsminket Ørjan Gamst ut på ellers så halvglamorøse Croisetten under filmfestivalen, godt ledsaget av to stramme kvinner.

Alle i fullt nazikostyme, og med Gamst attpåtil utkledd som nazizombien Herzog, som vi får et gjensyn med i oppfølgeren.

Slik så det ut:

Ser du de ansiktene som dukker opp bak der? Jupp, det er politiet.

Visstnok hadde ikke politiet forståelse for at de tre gikk rundt i fullt dagslys med swastikaer (også kjent som hakekors), som ikke er lovlig å bære i Frankrike – med mindre det er som ledd i et kunstprosjekt eller lignende.

– Vi prøvde jo å forklare hva vi holdt på med til politimennene, men vi kom ikke så langt når de ikke snakket et ord engelsk, forklarer filmens produsent Kjetil Omberg til Comoyo Filter.

Han måtte forhandle med politiet, som truet med å konfiskere alle effektene:

– De sto fysisk og dro i hakekors-bindet rundt armen min, så det var nok greiest å bare ta det av, legger Ørjan Gamst til.

Hvordan det hele gikk til, kan du se i videoen øverst i saken, filmet av selveste «Iron Sky»-regissør Timo Vuorensola – som også er med på å lage «Død Snø 2».

Filmen, som spilles inn på to språk, selges for tiden til interesserte kjøpere i Cannes – og hittil har det ifølge Omberg gått «svært bra».