Fenomenet «tv-film» er ikke lenger det vi nordmenn kanskje en gang forbandt med onsdagsfilmen på TV Norge.

HBO har lenge syslet med høykvalitetsprosjekter ment for direktevisning på kabel-tv – men med kommende «Behind the Candelabra» er vi godt mulig oppe på et helt nytt nivå.

I filmen møter vi Michael Douglas som den eksentriske pianisten Liberace, og Matt Damon som hans yngre elsker. Som du skjønner har vi med et høyeksplosivt homsedrama å gjøre, og ifølge regissør Steven Soderbergh var dette et glimrende – men kontroversielt – tema for hans siste spillefilm noensinne.

– Alle sa det ble for homo. Alle. Dette var forresten etter «Brokeback Mountain». Som ikke var like morsom som denne filmen. Jeg ble sjokkert, og ingen av oss skjønte noe, sa han til The Wrap tidligere i år.

Alt Soderbergh hadde bedt om, var en finansiering på fem millioner dollar. De som til slutt viste seg som de mest fryktløse i bransjen, ble (nok en gang) HBO, som dermed skal vise filmen på tv.

Og ja, tv-film eller ei – «Behind the Candelabra» kan godt ende opp i programmet til årets Cannes-festival. Da får vi visstnok blant annet se en heftig badekarscene med Douglas og Damon – eventuelt når filmen har ordinær premiere på HBO 26. mai (og dagen etter på HBO Nordic her i Norge).

Her er den første teaseren til filmen:

Frem til den tid, kan vi jo kose oss med en annen stor tv-film, «Phil Spector» med Al Pacino, som nylig hadde premiere på HBO. Fått sett den ennå? I så fall, hva synes du?