Årets første par måneder er tida for de store filmprisene i USA (hvorfor har vi valgt å legge Amanda til august, egentlig?) – en tid som først og fremst er morsom for filmskribenter som egentlig har lyst til å jobbe med sport og entusiastiske motejournalister.

For oss andre er det vanskelig å mønstre den helt store gleden over det som er i ferd med å skje.

Greit nok at selve spillet rundt Oscar for de fleste av oss framstår som ganske fjernt, men enda verre er det at selve prisseremoniene de siste årene har vært så kvalmende selvgratulerende (er det et ord på norsk?), pompøse og kjedelige. Selv ikke James Franco (som jeg normalt syns er topp) klarte å ødelegge Oscar-produsentenes mål om å gjøre fjorårets festivitas så forglemmelig som mulig.

Men i år, i år kan det bli bedre (det tenker jeg hver gang).

Å ha Eddie Murphy som vert kunne jo blitt spennende, men da han (og produsent Brett Ratner) trakk seg og Billy Crystal tok over ble jeg oppriktig glad. For Crystal kan forhåpentlig gjøre årets utdeling litt tullete igjen!

Denne første promoen for årets utdeling, laget i samarbeid med nettsiden Funny or Die, lover i hvert fall godt (se videoen øverst i saken). Se opp for Megan Fox, Josh Duhamel, Robin Williams og Vinnie Jones, i tillegg til Crystal selv.

For øvrig skal jeg også få med meg årets Golden Globe også, bare på grunn av Ricky Gervais. Ønskereprise: