Sørafrikanske Neill Blomkamp har en spesiell plass i mange nerdehjerter på grunn av den høyst originale og veldig underholdende scifi-thrilleren «District 9» (2009).

Selv om den ikke ble laget for knapper og glansbilder akkurat (budsjettet var på 180 millioner kroner), var i hvert fall inntjeningen god nok til at Sony ga 32-åringen mer penger og utvidede fullmakter til hans neste film, kalt «Elysium» (USA-premiere i mars 2013).

Budsjettet denne gangen ryktes å være nærmere 800 millioner kroner, mens store navn som Matt Damon og Jodie Foster topper filmplakaten (selv om Blomkamp heldigvis har funnet plass til en rolle for Sharlto Copley/Wikus van der Merwe i «Elysium» også.

Veldig mange detaljer om filmen har ikke vært kjent til nå, men i anledning at Blomkamp straks drar til Comic-Con i San Diego for å fortelle mer til verdens filmpresse og entusiastiske fans har Sony sluppet det første bildet fra filmen (via Entertainment Weekly).

Det er i grunnen et ganske kult bilde, der Damon nesten likner litt på Walter White – om ikke det hadde vært for det enorme våpnet og den halvrobotiske armen.

«Elysium» handler om Max (spilt av Matt Damon), en godhjertet kjeltring som bor på en overbefolket og totalt ødelagt jordklode. Herskerfolket, «The Coordinators», har imidlertid bygd seg en romstasjon kalt Elysium, der de velter seg i all slags luksus, og der de tar i bruk alle tilgjengelige midler for å holde jordboerne ute.

Så må Max påta seg et oppdrag av foreløpig kryptisk art, før han etter hvert får muligheten til å gjøre noe med den blodige urettferdige skjevfordelingen.

Andre skuespillere i filmen er Charlto Copley, William Fichtner, Alice Braga, Diego Luna og Wagner Moura.

Neill Blomkamp (til høyre) instruerer skuespiller David James under innspillingen av «District 9».
  • Her kan du leie «District 9»