Regissør Jacques Audiard er ikke lenger noen hemmelighet forbeholdt en liten krets av fransk film-kjennere. I 2005 skapte han bølger med «The Beat That My Heart Skipped», og det fantastisk vakre og brutale fengselsdramaet «A Prophet» ble også en kunstnerisk og kommersiell suksess som toppet seg med Oscar-nominasjon i 2010.

Hans nye film «Rust & Bone» (fransk: «Un goût de rouille et d’os») ser derimot ut til å være av en litt annen valør enn tidligere filmer.

Her fortelles historien om den arbeidsledige Ali (spilt av belgiske Matthias Schoenaerts) som forelsker seg i en kvinne (Marion Cotillard) hvis jobb er opptrening av spekkhoggere. Så inntreffer en ulykke som gjør at hun blir lam fra livet og ned.

Vi halvstuderte røvere som ikke fulgte med i fransktimene har kanskje noe begrenset utbytte av den første traileren, men at det er billedskjønt kan man jo ikke komme bort ifra (filmen er fotografert av Audiards faste makker Stéphane Fontaine).

Ifølge The Playlist – som tipper Cotillard som mulig Oscar-kandidat allerede – har filmen fransk premiere 17. mai.

Med andre ord tyder alt på at filmen får premiere under Cannes-festivalen, der Comoyo Filter forresten kommer til å være representert med hele to mann.

Juhu!