Om snaue tre uker starter filmfestivalen Sundance i Park City, med sterk norsk representasjon.

Aller mest spennende blir det kanskje å følge med på mottakelsen av Mona Fastvolds debutfilm «The Sleepwalker» («Søvngjengeren» på norsk) – ikke minst siden den konkurrerer i hovedprogrammet mot mange av USAs fremste indiefilmskapere.

I dag ble den første traileren fra filmen sluppet – se den i videovinduet over.

Regissør Mona Fastvold.
Regissør Mona Fastvold.

I traileren får vi se Kaia (spilt av norske Gitte Witt), som bor på en ødeliggende eiendom i Massachusetts sammen med kjæresten Andrew (Christopher Abbott, kjent fra HBO-serien «Girls»).

En natt dukker søsteren Christine (Stephanie Ellis) uventet opp, og like etterpå kommer hennes kjæreste Ira, spilt av Brady Corbet («Funny Games, «Melancholia»). De fire er ganske ulike typer, og det er duket for konflikter av tidvis intens art.

– Det er en litt guffen stemning i traileren?

– Hehe. Vel, vi pleier å si at filmen er et psykologisk drama, men den har også endel thrillerelementer ved seg. Den blander egentlig masse sjangre, den er til tider også ganske morsom – syns vi, i hvert fall, sier Mona Fastvold til Filter.

Låta i traileren er for øvrig signert Fastvolds eksmann Sondre Lerche.

Fastvold kjente skuespillerne i filmen fra før, og skrev rollefigurene Kaia og Christine spesifikt for Witt og Ellis.

– For fans av «Girls» blir det kanskje ekstra spennende å se Abbot i en litt annen rolle enn han er kjent for i serien?

fastvold223

– Ja, han er litt tøffere og mer macho her enn i tidligere roller. Det tror jeg egentlig han setter litt pris på selv også.

– Hva håper du å oppnå ved Sundance-deltakelsen?

– Det viktigste med Sundance er nok salget av filmen, at den finner bra distribusjon. Vi har nemlig ikke solgt distribusjonsrettighetene i USA på forhånd. I tillegg er det viktig for karrieren til alle involverte når vi blir sett av såpass mange.

– Og hvor bredt kan en film som dette nå i Norge?

– Jeg tror det er en film som kan nå folk i mange aldersgrupper, og jeg får jo bare håpe at det er mange som har lyst til å se en litt skummel, litt mørk og seksuell artfilm. Det er ikke en veldig vanskelig film, men det er ikke en blockbuster i 3D heller, liksom, sier Mona Fastvold.

«Søvngjengeren» får norsk kinopremiere i januar, og Statens medietilsyn har gitt den 15-årsgrense.