Vanligvis syns jeg den New York-baserte komigruppa Improv Everywhere er en skamløs gjeng klikkhorer, som ikke tar fem flate for å sette både seg selv og andre i pinlige situasjoner i sine forsøk på å skape globale «viralsensasjoner».

Mer om det siden.

I det siste har de imidlertid vært inne på noe gøy, idet de forsøker å gjenskape filmscener i virkelighetens verden (med intetanende vanlige folk som mer eller mindre ufrivillige statister).

For noen dager siden kledde de for eksempel opp en ung pjokk med briller, utstyrte ham med en gammel koffert og en ugle i bur, og sendte ham på jakt etter plattform ni og tre fjerdedeler på Pennsylvania Station i New York.

Det ble en ganske søt seanse, sjekk ut:

Tidligere har de blant annet gjenskapt scener fra «Da han møtte henne» (pinlig):

Og «Jurrasic Park» (gøy):

Min skepsis mot Improv Everywhere stammer fra et av deres tidligere eksperimenter, kalt «The best gig ever», der spøkefuglene plukket ut et totalt ukjent band (Ghosts Of Pasha), som var i ferd med å spille sin første konsert i New York.

Improv Everywhere-folka lærte seg alle låtene deres, trykket opp t-skjorter og møtte mannssterke opp på konserten, der de danset, klappet og sang med.

Ghost of Pasha ble såklart totalt overrumplet og kjempeglade, men da de tre dager etterpå forstod at det hele var en prank ble de skikkelig lei seg og paranoide.

Det mislykkede stuntet var blant annet gjenstand for et innslag hos «This American Life», som er en av de beste radioreportasjene jeg har hørt.

Ta deg ti minutter til å høre innslaget her, anbefales varmt.

 

LES OGSÅ:

Warner Bros. håper Merlin kan bli nye Harry Potter

merlin