Det som er fint med å skrive om filmbransjen er at alle involverte til en hver tid gir veldig klare signaler om hva som skjer bak kulissene. Det var sarkasme.

Et halvt døgn etter at The Hollywood Reporter viderebrakte den ikke offisielt bekreftede nyheten om at Henry Cavill var vraket av Warner Bros. som Supermann etter tre filmer – «Man of Steel» (2013, ganske kul), «Batman v Superman: Dawn of Justice» (2016, temmelig døv) og «Justice League» (2017, helt krise) – har samtlige involverte parter på en eller annen måte uttalt seg om saken.

Med det utfall at alle er enda mer forvirret. Men samtidig litt underholdt. Og det er jo det det hele handler om, er det ikke?

Ifølge THR skyldes skilsmissen mellom filmstudioet og skuespilleren helt eller delvis at førstnevnte ble sure fordi sistnevnte ikke strakk seg lenger for å få til en gjesteopptreden i den kommende filmen om tenåring-superhelten Shazam.

Det er ikke lagt opp til noen ny Superman-film i Warners DC-filmunivers med det første – i likhet med Marvel, som har Brie Larsons Captain Marvel under innspilling, satser de DC nå på kvinnelige superhelter som Supergirl og Wonder Woman. Og Cavill blir ikke arbeidsledig, han fikk nylig hovedrollen i fantasyserien The WitcherNetflix.

Likevel er nyheten nok et bud om en gjennomgripende omkalfatring av DCs filmserie etter rykter om at også Batman-skuespiller Ben Affleck føler seg klar for å henge fra seg kappen. Deadline leverte i går spennende hear-say om at Warner faktisk har lekt med tanken om å caste Michael B. Jordan – Wallace i «The Wire», Adonis i «Creed» og hovedantagonisten i «Black Panther» – som ny Supermann.

Men før vi begynte å fundere på at en restart av hele DC-sulamitten med nye folk og ideer ikke er noen dum tanke, kom Warner på banen med en offisiell uttalelse som i karakteristisk vage ordelag hinter om at Cavill kanskje ikke er ute av leken likevel:

«Vi har et godt forhold til og all respekt for Henry Cavill, og det har ikke forandret seg. Videre har vi ikke tatt noen avgjørelser når det gjelder nye Supermann-filmer i det siste».

Hvilket bringer oss til mannen selv, som har respondert på att-og-fram-meldingene med en tørr «today was exciting» på Instagram, akkompagnert av dette lille kunstverket:

View this post on Instagram

Today was exciting #Superman

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Så, hvis du vet mer enn oss eller er en ekspert på å tyde kryptiske, nær sagt kryptoniske instagramvideoer fra britiske filmstjerner, føl deg hjemme i kommentarfeltet vårt på Facebook.