Det ville ikke vært veldig rart om du trodde Wachowski-søsknene ville få problemer med å lage film i Hollywood igjen, etter deres to forrige filmer – floppen «Speed Racer» og den (over?)ambisiøse «Cloud Atlas».

Men jo da.

Man nekter ikke «The Matrix»-skaperne å lage film, liksom.

Nå har de klint masse eyeliner på Channing Tatum og sendt ham til fremtiden og for å beskytte Jupiter Jones (Mila Kunis) – en dame som tilsynelatende sitter på nøkkelen til en av universets store hemmeligheter (ok, historien er mye mer komplisert enn som så, men det er tidlig på morgenen).

giiii

jupiter1

I natt kom traileren til «Jupiter Ascending», og dette tror vi kan bli riktig så gøy (på den ene eller den andre måten).

Vi forventer i hvert fall en sjangeroverskridende og visuell romfest, som forhåpentligvis finner en bra balanse mellom reint tøys og ambisiøst tankespinn.

Wachowski-søsknene kaller selv filmen en romopera – en sjanger som er mer opptatt av følelser, romantikk og politiske intriger enn mer vitenskapelig fundert scifi.

Verdt å huske er også at dette er Wachowski-søsknenes første originalhistorie siden «The Matrix»-trilogien («V for Vendetta», «Speed Racer» og «Cloud Atlas» var alle basert på tidligere eksisterende materiale).

jupiter3

«Jupiter Ascending» har ikke fått noen norsk utgivelsesdato ennå, men kommer i USA i juli.