Det er et ulmende opprør vi få se glimt av i første offisielle klipp fra neste «The Hunger Games». Etter tvisten som avsluttet forrige film ligger forholdene til rette for å ta opp kampen mot den totalitære staten.

En av dem som står bak opprøret er Plutarch Heavensbee, spilt av Philip Seymour Hoffman. Det er vemodig å se den ekstremt talentfulle skuespilleren i en ny trailer, et halvt år etter han gikk bort.

Vi ser ham i en scene med Julianne Moore, en av flere nye stjerner på rollelista for «Mockingjay». Hun spiller Alma Coin, president av Distrikt 13.

Vi får også et glimt av en beintøff Natalie Dormer, aka Margaery Tyrell fra «Game of Thrones».

hgm

Selvsagt er også Jennifer Lawrence tilbake i hovedrollen som Katniss.

Traileren kommer i kjølvannet av årets Comic-Con, der de besøkende fikk se den tidligere i helgen.

Selv om dette er første gang vi får et ordentlig inntrykk av hva vi kan vente oss fra filmen, har vi allerede blitt utsatt for president Snow sin propaganda i et tidligere klipp.

I en tale inspirert av de som kjempet for å opprettholde segregeringen i USA på 60-tallet, fremført av guvernør George Wallace og skrevet av Ku Klux Klan-leder Asa Carter, fremmer presidenten slagordet «Panem now, Panem tomorrow, Panem forever».

Slagordet til segregeringsforkjemperne var «Segregation now, segregation tomorrow, segregation forever».

«The Hunger Games: Mockingjay – Part 1» regisseres av Francis Lawrence, som også stod bak forrige kapittel i sagaen. Den er skrevet av Peter Craig («The Town») og Danny Strong («The Butler»), basert på første halvdel av siste bok i boktrilogien skrevet av Suzanne Collins.

Filmen får norsk premiere 19. november.