Det var vel først med «Monsters Inc.» (2001) at jeg virkelig forstod Pixars storhet (selv om det vel var tydelig for de aller fleste allerede med de to første «Toy Story»-filmene). Uansett var filmen – med tittelen «Monsterbedriften» – en perfekt kombinasjon av humor, Randy Newman-soundtrack og original animasjon som vi etter hvert ble bortskjemte med fra studioet helt fram til seiersrekken ble brutt med «Biler 2» i fjor.

Neste års Pixar-utgivelse vil være en forløper til «Monsters Inc.», som følger karakterene Mike Wazowski og James P. Sullivan (igjen tilhører de amerikanske stemmene Billy Crystal og John Goodman) mens de går på college.

Vennskapet til Wazowski og Sullivan har en trang fødsel, for i starten kan de ikke utstå hverandre.

I dag ble den første teaseren sluppet, i fire versjoner med små variasjoner. Se dem her (via Slashfilm):

Snutten er jo småmorsom, for all del, og først og fremst er jo dette en velkommen påminnelse om at vi har enda en film å glede oss til sommeren 2013.

Om man skal ta noen forbehold, må jo det være at ingen av regissørene fra originalen er med – særlig kan det være at vi vil savne mormonergeniet Pete Docter («Up»), som holder på med et annet Pixar-prosjekt med utgivelsesdato i 2015.

Regissør av «Monsters University» blir derimot Dan Scanlon, som tidligere har jobbet som storyboard artist på «Cars» og «Toy Story 3».