Om du, som jeg, har hoppet litt over alle tabloidsakene om Amanda Knox-saken, er det kanskje lurt med en liten oppfriskning: I 2007 ble den britiske utvekslingsstudenten Meredith Kercher (21) funnet drept i Perugia, Italia. Ifølge myndighetene var det snakk om et seksualdrap.

Romkameraten, amerikanske Amanda Knox, var den som varslet politiet, og tilsynelatende stod politiet overfor en sak der noen hadde brutt seg inn i leiligheten deres. Flere av Kerchers eiendeler var forsvunnet fra åstedet, blant annet mobiltelefon og kredittkort.

Men politiet festet ikke lit til Knox’ forklaring, og etter en stund ble hun arrestert sammen med sin daværende italienske kjæreste Raffaele Sollecito, samt en fyr ved navn Rudy Guede. Politiet mener de tre var sammen om mishandlingen og drapet på Kercher.

Guede ble dømt kjapt, mens de to andre har hatt sakene sine prøvd i en rekke rettsinstanser helt fram til for noen dager siden – da en dom på henholdsvis 28 og 25 års fengsel ble stadfestet for Knox og Sollecito.

Det pikante drapet var en eneste stor tabloidfest for britiske, italienske og amerikanske aviser.

Ikke minst fordi Amanda «Foxy Knoxy» Knox er svært pen, og mer eller mindre sanne detaljer om et angivelig utsvevende seksualliv sirkulerte.

Dommen ser altså ut til å bli stående, men det er lite trolig at Amanda Knox noen gang blir utlevert til italienske myndigheter (hun flyttet tilbake til USA straks etter at hun ble frikjent i 2011).

Spørsmålet er hva, om noe, nytt Michael Winterbottoms kommende film «The Face of An Angel» kommer til å tilbringe saken. I går kom første teaser fra filmen, som har Daniel Bruhl, Kate Beckinsale og Cara Delevingne i hovedrollene.

Filmen er basert på boka «Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox», og regissør Winterbottom («The Trip», «24 Hour Party People», «The Killer Inside Me») var til stede ved minst én rettsbehandling for å gjøre research. Samtidig har karakterene i filmen har fått andre navn og handlingen i filmen avviker endel fra virkeligheten.

– Vår film handler mer om det å miste en datter, det å miste noen som står en nær. Den handler om hvorfor vi er så interessert i vold, sa han til The Hollywood Reporter i fjor.

Mediekritikken er åpenbar selv i teaseren, men er det egentlig noe bedre å lage en film med «en kritisk» vinkling når såpass mange uansett vil være interessert i den på grunn av koblingen til Knox-saken?

Vel, det hele avhenger vel av hvordan sluttresultatet blir.

«The Face of an Angel» er ikke ferdig, men distribusjonsrettigheter selges under den kommende filmfestivalen i Berlin. Så får vi se om noen norske distributører biter på.

Dette er for øvrig ikke den eneste Italia-filmen Winterbottom har på trappene. Nylig hadde også komedien «The Trip to Italy», oppfølgeren til den bittersøte og fryktelig morsomme komiserien «The Trip» med Steve Coogan og Rob Brydon, premiere under Sundance: