Etter at «The Avengers» dro inn over halvannen milliard dollar på kino internasjonalt, kom det kanskje ikke som noe bombe at ABC i helgen ga grønt lys for spinoff-tv-serien «Agents of S.H.I.E.L.D.».

Når serien kommer på skjermen (forhåpentligvis en eller annen gang i løpet av høsten) skal vi følge Agent Phil Coulson (Clark Gregg) og hans internasjonale spiongjeng i den hemmelige organisasjonen S.H.I.E.L.D. – kort for Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division, i tegneseriene også kjent som Strategic Hazard Intervention Espionage Logistic Directorate.

Det er vel ikke utenkelig at en sånn organisasjon, som skal passe på superhelter og -skurker, kan eksistere etter at verden har bevitnet kampen mellom Avengers-gjengen og Lokes hær med Chitauri-vesener.

Vi har sett Agent Coulson dukke opp i en rekke Marvel-filmer, senest «The Avengers» – der han overraskende nok ikke døde likevel:

Ettersom «The Avengers»-regissør Joss Whedon også er serieskaper og regissør av pilotepisoden, satser vi på at det hele er i gode hender. Den første traileren, som du ser i toppen, viser ikke allverden – men det er absolutt nok til å ville se mer.

Agent Coulson har jo vist at han kan sine triks før også: