Damon Lindelof er en av amerikansk tv- og filmindustris mest profilerte manusforfattere, etter tidligere meritter som «Lost», «Prometheus» og «Cowboys & Aliens».

Han er også en av de mest utskjelte, etter at samtlige av titlene over feilet når det gjaldt å leve opp til forventningene som var bygget opp.

Vi trår derfor varsomt i omtalen av hans kommende HBO-serie «The Leftovers», som fikk sin første trailer i forbindelse med sesongpremieren på «Game of Thrones» i natt.

I steden klipper vi litt fra teksten vår om de mest etterlengtede tv-seriene i 2014: «Mer enn hundre mennesker forsvinner i småbyen Mapleton, og de er muligens de første til å dra opp til himmelen i en bibelsk oppstigning.

Resten av befolkningen fortsetter hverdagen i påvente av dommedagen, mens politisjefen Kevin Garvey (Justin Theroux) prøver å holde orden i kaoset.

Heroes Day meeting

De to første romanene til forfatteren Tom Perrotta ble filmatisert som godbitene «Election» (1999) og «Little Children» (2006), noe som i seg selv har skapt store forventninger til denne HBO-serien.»

Første episode er regissert av Peter Berg, som tidligere har vært sentral i utviklingen av den glimrende dramaserien «Friday Night Lights» – men som også har gjort endel rart («Battleship»).

I hovedrollene finner vi folk som Justin Theroux, Liv Tyler, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Ann Dowd og en hel haug andre.

«The Leftovers» får premiere 15. juni.