Nå er vi hjemme fra filmfestivalen i Cannes, og selv om jeg sitter og skriver dette med et fornøyd glis om munnen er det vanskelig å ikke angre dypt og bittert på at jeg bortprioriterte franske «La Vie D’Adele» (engelsk tittel: «Blue is the Warmest Color») like før avreisen hjemover.

Filmen til Abdellatif Kechiche har seilt opp som den store favoritten til Gullpalmen, og har også skapt endel tabloide overskrifter på grunn av en ganske intens 20 minutter lang lesbisk sexscene.

Det er jo ikke så rart at slikt noe vekker oppsikt forsåvidt, og selv dypt seriøse kritikere innrømmet at det først og fremst var sexscenen som hadde lokket dem til kinosalen i utgangspunktet.

Likevel var det åpenbart et mesterverk som møtte dem. The Playlist er blant dem som har sluppet løs superlativene:

– Riktignok er det en film om lesbiske, men det er en film for alle som har en hjerne og et empatigen som i hvert fall er halvveis i bruk, skriver Jessica Klang.

Kjappe Arthaus har allerede plukket opp de norske distribusjonsrettighetene, så den kommer definitivt på kino her hjemme.

Nå er de to første klippene fra filmen sluppet. Ingen av dem viser noe fra den aktuelle sexscenen (hallo, hva trodde du?), så du kan trygt trykke play selv om du sitter på jobb:

Filmen er for øvrig (veldig) løselig basert på en tegneserie av Julie Maroh, som finnes i engelsk oversettelse. Den er herved bestilt, da det trolig blir noen  måneder før vi får se «La Vie D’Adele» på norske kinoer: