«Game of Thrones» starter opp igjen 31. mars i USA, og nå vil History Channel også tilfredsstille vår tørst etter blodige kamper og pompøse taglines («The Storm is Coming» minner jo veldig om «Winter is Coming», som var tagline for «Game of Thrones» sesong 1).

Mange har jo etterlyst en ordentlig tv-serie fra vikingtida, og om History klarer å lage noe ordentlig severdig gjenstår jo å se. Men de satser i hvert fall ordentlig, og har nå satt premieredato for første episode til 3. mars.

Serien følger Ragnar Lodbrok, en ung og eventyrlysten viking, som kommer i konflikt med den lokale høvdingen Earl Haraldson (Gabriel Byrne) om strategi – ikke minst krangler de om hvorvidt vikingene skal fortsette sine erobringer østover, eller prøve seg på nytt land i vest.

Lodbrok var for øvrig en ekte person, som levde i Danmark (eller Sverige) på 700-tallet.

Thorbjørn Harr spiller Jarl Borg, en karakter vi vet skrekkelig lite om foreløpig. Men ryktene sier at Harr både har måttet la skjegget gro og legge seg i hardtrening for rollen.

– Det er en veldig bra karakter jeg skal spille, det var en rolle som fenget meg enormt. Jeg var gjennom masse auditionrunder, og det var utrolig deilig å kjenne på at «dette her kan jeg få til», fortalte Harr til VG i oktober.

Michael Hirst og Morgan O’Sullivan («The Tudors» og «Camelot») er produsenter bak serien, og de vurderte lenge å spille inn deler av serien i Norge.

– Mesteparten av serien skal filmes i et studio i Irland, men de mest spektakulære naturbildene og scener med vikingene i deres opprinnelige miljø ønsker vi å hente i de norske fjordene. Bare litt over en time fra Bergen fant vi et sted som er nesten uberørt og nær opp til det miljøet vikingene levde i for tusen år siden, har produsent Morgan O’Sullivan tidligere uttalt til Aftenposten.no.