En del ihuga tilhengere av Cassandra Clares bokserie «Mortal Instruments» har markert morgendagen i kalenderen med tjukk rød tusj.

Da får de nemlig se første teasertrailer fra «Mortal Instruments: City of Bones», og får dermed et inntrykk av hvordan Harald Zwart og fotograf Geir Hartly Andreassen har tenkt til å presentere universet fra bøkene.

Men allerede i dag får vi en liten forsmak, da Entertainment Weekly har sluppet det aller første offisielle promobildet av Lily Collins som heltinnen Clary Fray.

«The Mortal Instruments» forteller historien om Clarissa, en newyorker i tenårene som finner ut at hun er etterkommer av en slekt som jager demoner.

Foreløpig har det kommet fem bøker i serien, så sjansene for å få til en franchise her er jo store om Zwart gjør jobben og den første filmen blir en suksess. Under Cannes-festivalen ble det kjent at filmen allerede er solgt og distribusjonsrettigheter fordelt i de fleste land i verden.

Jeg har nok ikke lest bøkene sjøl – derfor sier ikke sitatet fra forfatter Cassandra Clare om det første bildet meg så veldig mye. Men de innvidde forstår sikkert:

Clary has the ability to both create new symbols and make runes that are stronger than other people’s. In this scene, she is fending off an enemy with the first rune that she’s ever drawn on herself at the amazement of the other Shadowhunters.

Clare sier også at hun føler seg trygg på at filmskaperne og produsentene virkelig forstår bøkene, og at materialet er i trygge hender. Det ville vel vært oppsiktsvekkende om hun mente noe annet.

Filmen produseres av Sony Screen Gems. Dato for norgespremieren er ennå ikke klar, men «Mortal Instruments: City of Bones» går opp i USA i august.