Bourne is back. At en ny film med den ikke-lenger-så-gåtefulle Jason Bourne er i emning, det kommer ikke som noen bombe.

Ryktene svirret allerede i 2013, og bekreftelsen kom i fjor. Matt Damon snører på seg snikmorderskoa igjen, og det med Paul Greengrass bak kamera! Yay.

Nå har jo også Damon kommet seg tilbake fra Mars, og tydeligvis i god behold. Selv om han ser litt mørbanket ut på det første bildet fra den neste Bourne-filmen.

I går var første dag med opptak, og det er filmens produsent Frank Marshall som gir oss første gjensyn med Bourne siden 2007:

Vi møtte Matt Damon som Jason Bourne på film for første gang i 2002, i «The Bourne Identity». Det ble starten på Hollywoods kanskje beste serie med actionthrillere, der tredjefilmen «The Bourne Ultimatum» (2007) for mange står som et foreløpig høydepunkt.

Siden da har Bourne glimret med sitt fravær. Det gjorde han også i filmen «The Bourne Legacy» fra 2012, spin-off-filmen fra manusforfatter Tony Gilroy som vi noen ganger glemmer at finnes.

Neste år blir det andre boller igjen. Regissør Greengrass har laget også de to siste Bourne-filmene (de med Matt Damon, altså), og han var sist aktuell med glimrende «Captain Phillips» (2013).

Den nye filmen har foreløpig ikke fått noe navn (men det blir vel «The Bourne Something Something»), og heller ingen konkret utgivelsesdato.

Greengrass og Damon er begge med på manussiden (Damon viste jo fremskrive-skillsa allerede for snart 20 år siden, med «Good Will Hunting»), sammen med Bourne-veteran Christopher Rouse.

Det tyder på at vi også skal møte det svenske stjerneskuddet Alicia Vikander («Ex Machina», «The Man from U.N.C.L.E.»), og enda mer spennende: Tommy Lee Jones og Vincent Cassel. I tillegg returnerer Julie Stiles i rollen som Nicky.

Gjett om vi gleder oss!