Skal det være litt isdans til morgenkaffen, de? Ispedd litt glamorøs Hollywood-festing, en knivsodd hardt tjente dollars og det lynende gliset til Ine Wilmann – anrettet på en tung hiphopbeat?

Vel, da er den første teasertraileren til Sonja Henie-filmen her for deg.

Ikke for tidlig, vil noen si. Det er faktisk mer enn sju år siden regissør Anne Sewitsky («Sykt lykkelig»,  «Anne+ Jørgen = sant», «De nærmeste») først bekjentgjorde sine planer om å lage film om en norske kunstløplegenden Sonja Henie. Og tre og et halvt år siden de offentliggjorde at Wilmann («De nærmeste», «Det tredje øyet») hadde fått hovedrollen (og da hadde hun allerede trent til den i to år).

Årsakene til at det tok så lang tid får vi sikkert høre mer om når lanseringsintervjuene til storfilmen ruller over oss i alle kanaler, men inntil videre etterlater vel denne snutten et inntrykk av at det var verdt det. Filmen, som ikke legger skjul på at isdanseren som ble Hollywood-stjerne levde et tøft liv og var glad i flaska, har premiere i romjula.

Andre skuespillere: Eldar Skar («Okkupert») er broren Leif Henie, Pål Sverre Hagen («Kon-Tiki», «Valkyrien») spiller Niels Onstad og den irske skuespilleren Valene Kane («The Fall», «Rogue One») spiller Sonjas personlige assistent Connie.

Offisielt synopsis: «I 1937 tar Sonja Henie med seg hele familien – mor, bror, svigerinne og nevøer – og flytter til Hollywood. Hun har allerede vunnet elleve VM- og tre OL-gull i kunstløp, men vil ha mer. @

Sonja har forstått at det er filmstjernene som er de mest glamorøse, og har hele verdens øyne rettet mot seg. Med samme selvtillit og pågangsmot som på isen beseirer Sonja filmindustrien. Hennes første film, «One In A Million», blir den mest sette i verden det året. Hun havner på coveret av Time Magazine, og blir en av de best betalte skuespillerinnene i Hollywood. Nye filmer, halsbrekkende koreografier, spektakulære skøyteshow, endeløse fester, alltid omringet av kjærester, beundrere, venner og familie. En endeløs opptur …

Men etter tretten filmer og to ulykkelige ekteskap begynner både publikum og hennes nærmeste å forlate henne. Og Sonja tåler ikke å være alene.»

Og her er plakaten: