Allerede i mai – under mediedagene i Bergen – kunne Comoyo Filter presentere de første bildene fra NRKs storsatsing «Halvbroren», som skal sendes på NRK i begynnelsen av 2013.

Men nå har NRK bestemt seg for å lette enda litt mer på sløret, og har offentliggjort et knippe nye bilder som gir et enda bedre inntrykk av hva vi har i vente. Her får vi blant annet et glimt av Nicolai Cleve Broch i rollen som Barnum og kjæresten Vivian (Agnes Kittelsen), se bildet øverst.

Her er de tre andre bildene NRK har sluppet i dag:

Og her er bildene vi offentliggjorde tidligere:

Regissør Per-Olav Sørensen er en flink og engasjert fyr. Her er noen bilder fra «Halvbroren» som han har lagt ut på Facebook:

Vi anbefaler for øvrig at du leser vår ganske omfattende sak om «Halvbroren» fra mediedagene. I den diskuterer blant annet regissør Per-Olav Sørensen og produsent Olav Øen hvordan de forholdt seg til Lars Saabye Christensens originalmateriale:

– Vi sa til Lars at vi måtte være uredde for å gå inn i materien, og det var han med på. Vi måtte kunne gi litt faen, sa produsent Øen.

Regissør Sørensen utdypet hvordan de konkret utnyttet denne friheten:

– Vi fant ut at det var åtte store hendelser i boka, som igjen kunne utgjøre hver sin episode. Egentlig er det nesten åtte noveller, men med en underliggende historie som binder dem sammen. Det ble fort tydelig at vi ikke kunne fortelle historien som en krønike. Romanen hopper litt i raske sprang, men har også mange lange bolker i samme tid, sa han, og fortsatte:

–  Vi måtte kunne presentere alle figurene i hver episode, vi kunne ikke ha masse barn i én episode og så se dem som voksne i neste. Vi måtte ha Fred som bokser i første episode, og Barnum som voksen i alle episodene. I tillegg måtte vi avslutte hver søndag med en diger cliff.

– Det er jævlig skummelt det vi driver med her, men vi har også en trygghet at vi har noen års erfaring nå og vet hva vi holder på med, skjøt Øen inn.

Les hele saken her.