I dag slapp Showtime en ny, og langt mer avslørende trailer for fjerde sesong av «Homeland», som er rett rundt hjørnet – spesielt for dem som er TV 2 Sumo-abonnenter.

I motsetning til tidligere glimt fra serien, gir denne traileren et større innblikk i hva vi har i vente utover høsten og vinteren.

Ganske tidlig etablerer traileren at mye av sesongens handlinger vil spinne ut fra det som tilsynelatende er et amerikansk droneangrep som går fryktelig galt: En stor gruppe bryllupsfeirende sivile blir drept – og det hele filmes og legges ut på Youtube.

Videotjenesesten som traileren forøvrig er publisert på, men som ironisk nok må sladdes fra selve traileren:

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 09.07.25

Sesong fire vil hovedsakelig foregå i Islamabad i Pakistan og Kabul i Afghanistan, der en åpenbart mer stabil Carrie Mathison prøver å nøste opp i hvem som egentlig sto bak det fatale droneangrepet – og hva som egentlig var grunnen til at det skjedde.

Blant annet må Carrie forsøke å beskytte – og kanskje rekruttere – en ung gutt som mistet familien i angrepet, spilt av Suraj Sharma – best kjent fra hovedrollen i «Life of Pi».

I tillegg får vi de første ordentlige glimtene av en av sesongens nye skuespillere, Corey Stroll («House of Cards»), som i sin rolle som CIA-sjef i Pakistan kanskje har mer på agendaen enn Carrie setter pris på.

Carrie og Saul blir forøvrig raskt venner igjen, og innleder på nytt et samarbeid som ganske sikkert blir nødvendig og fruktbart i det uoversiktlige etteretningslandskapet.

Mer mellommenneskelig drama er det neppe tid til ettersom størstedelen av de to første episodene – som vil bli sendt samme kveld i USA, og kanskje også i Norge – vil måtte ta for seg Carries dårlige samvittighet overfor sin nyfødte datter.

Som forøvrig ligner veldig på faren – som vi av spoilergrunner ikke skal diskutere nærmere her for dem som ikke har sett forrige sesong, du kan heller lese alt om det her.

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 08.57.02

Men skal man redde verden, må tøffe valg tas – det er ingen tvil om hvilket valg Carrie lander på, noe serien forlengst har etablert.

carriedrar