Netflix har fått mye velfortjent skryt for sine originalserier i år, og nå er de bare en drøy måned unna nok en premiere.

Denne gangen dreier det seg om «Orange is the New Black», en serie fra Jenji Kohan – dama som også skapte «Weeds», blant annet.

Kohans nye serie virker å ha en del til felles med «Weeds», det handler for eksempel om en relativt priviligert middelklassedame med hang til kriminelle utskeielser.

Bare at denne gangen blir hun fengslet (ble Nancy Botwin tatt, forresten? Så den aldri helt ferdig).

Serien er basert på memoarene til Piper Kerman, om hvordan hun vasket penger som stammet fra heroinsalg i sin ungdom – og ble tatt ti år etterpå, da hun var i ferd med å etablere sitt voksenliv med en streit mann hun var forlovet med.

Mye av komikken her oppstår i møte med de andre innsatte som ofte har en litt annen bakgrunn – både hva angår klasse og etnisitet. Men det skal også sies, boka til Kerman er svært kritisk til det amerikanske fengselssystemet som bruker store ressurser på å oppbevare småkriminelle som hadde hatt mye bedre av annen type oppføligng for å få hjelp med livene sine.

Så får vi se om det også kommer fram i serien.

Taylor Schilling spiller forresten hovedrollen her, Jason Biggs plays er hennes kjæreste, Laura Prepon (fra «That ’70s Show») spiller den lesbiske dopsmugleren, mens Natasha Lyonne er en av mange innsatte.

«Orange is the New Black» kommer på Netflix 11. juli.