For å være helt ærlig skjønner jeg ikke bæret av alt oppstyret rundt «Downton Abbey», men så har jeg heller ikke satt meg ned for å gi serien en ordentlig sjanse. Og jeg har jo såklart skjønt at «Downton Abbey» er en crossover-suksess, som både appellerer til tv-snobber og til mer tilfeldige NRK-seere.

Nå har i hvert fall hardcore-fansen fått litt å glede seg over, idet ITV har offentliggjort den første traileren fra seriens tredje sesong. Se den i videovinduet over.

Ut fra det jeg har klart å researche meg til skal sesong tre legges til tida da krigen er over, og Matthew (Dan Stevens) og Mary (Michelle Dockery) endelig er sammen. Eller? I traileren hintes det til trøbbel. Mary sier:

But if we can disagree over something as fundamental as this, then shouldn’t we be brave and back away now?

Ojoj.

Det blir forresten spennende å se når NRK bestemmer seg for å vise sesong tre – forhåpentlig blir det kort tid etter premieren på ITV som blir i september.

Som vi tidligere har skrevet er forresten Shirley Maclaine med i tredje sesong – hun spiller karakteren Martha Levinson, moren til den steinrike amerikaneren Cora som giftet seg med Lord Grantham uten at han egentlig elsket henne (først). Også Maclaines karakter får man et lite glimt av her.

PS: Beklager noe sjaber kvalitet på traileren, det kan se ut til at det er en bootlegversjon. Bedre enn ingenting!