Adapsjonen av Strindberg-dramaet «Miss Julie» skal etter sigende bli Liv Ullmanns siste film. Nå har den første traileren for filmen kommet, i anledning nyheten om at den dukker på årets Toronto Film Festival.

Filmen handler om det erotiske maktforholdet mellom velstående Julie (Jessica Chastain) og hennes fars kammertjener John (Colin Farrell), samt Johns forlovede Kathleen (Samantha Morton) – og utviklingen av dette gjennom en sommerkveld på sent 1800-tall.

– Teateret har lenge blitt meg beskrevet som en Biblia Pauperum, som en bildebok for folk som ikke kan lese eller skrive, skrev Strindberg i sitt forord for «Frøken Julie», og mente at stykket kunne være en forandring på dette.

missjulie

Liv Ullmann har en lang karriere som regissør og skuespiller bak seg, og er kjent for tiden foran Ingmar Bergmans kamera, hun er Oscar-nominert i blant annet «Utvandrarna» og «Ansikte mot ansikte», og senere regissør av blant annet «Kristin Lavrandsdatter».

I fjor spilte hun i «To liv» som ble Tysklands innsendelse til Oscar, og nå er det altså «Miss Julie» vi venter på.

– Det er lenge siden Liv Ullmann har gjort en film, og mange i Norge følte at vi skyldte henne én til, sa produsent Synnøve Hørsdal i fjor.

«Miss Julie» får verdenspremiere i Toronto, og får så ordinær kinopremiere den 12. september i Norge.

liv-ullmann-persona

Projekt: "ZWEI LEBEN_TO LIV"