Det viste seg i forrige uke at hvis tilstrekkelig mange rasshøl er store nok rasshøl er de i stand til å mobbe en fersk Star Wars-stjerne vekk fra sosiale medier.

Men ikke uten å møte motbør.

Både regissør Rian Johnson og skuespillerne John «Finn» Boyega og Mark «Luke Skywalker» Hamill har kommet med støtteerklæringer til Kelly Marie Tran etter at hun så seg nødt til å rømme Instagram i en skittstorm av rasistisk og misogynistisk hets forrige uke:

https://twitter.com/JohnBoyega/status/1006603513047199744

Kanskje vel så hjertevarmende er hvordan kreative og talentfulle Star Wars-fans har respondert.

Under hashtaggen #FanArtForRose har de i de siste dagene latt Twitter og Instagram flomme over av kul og fin fanart dedikert Trans rollefigur Rose Tico.

Her er noen eksempler:

https://twitter.com/ragenruin/status/1004522081005064192

https://twitter.com/heyjenbartel/status/1004133807782547456

Kampanjen demonstrerer, om ikke annet, det norske Star Wars-fans som Jean Erik Bjørnskau og Jeanett Diaz understreket da vi intervjuet dem i forrige uke: Fans som lar sin misnøye med moderniseringen av Star Wars-universet komme til utløp ved drittkasting mot skuespillerne på internett, er bare èn side av fankulturen.

– For min del lar jeg ikke slikt ødelegge gleden av å være Star Wars-fan. Jeg tenker heller at vi andre må være enda mer aktive, og stå opp mot trakassering i sosiale medier, sier Diaz.

Hvilket er nettopp hva mange ser ut til å gjøre. Håper noen viser det fram til dama sjøl!