Bare snaue tre uker igjen nå til norgespremieren på Sacha Baron Cohens nye film «The Dictator», og selv om ikke hysteriet er i nærheten av like stort som ved lanseringen av «Borat» eller «Brüno», da norske nettaviser hadde nesten daglige artikler om filmen, har markedskampanjen vært ganske effektiv likevel.

Dette er jo den første av Baron Cohens filmer som er hundre prosent manusbasert fiksjon, og dermed forsvinner jo også noe av sjokkfaktoren fra for eksempel «Borat», som genererte alle avisoppslagene.

I dag slapp Admiral General Aladeen – via Paramount – de første snaue to minuttene av filmen,  som skal gi deg en slags idé om hvem diktatoren er:

Overraskende morsomt, egentlig.

Dette ser ut til å være en forholdsvis straight komedie – der Cohen er omgitt av skuespillere som Sir Ben Kingsley, Anna Faris, John C. Reilly og Megan Fox.

I filmen blir Admiral General Aladeen byttet ut med en dobbeltgjenger, og er nødt til å klare seg på egen hånd i New York – en slags blanding av Paul Mazursky-komedien «Moon Over Parador» og Eddie Murphys «Coming to America».

Vi har sagt det før, men gjentar gjerne: For en virkelig morsom, men nitrist, diktatorfilm – se «Général Idi Amin Dada» (1974), regissert av Barbet Schroeder. Sekvensen fra «The Dictator» der Baron Cohen løper om kapp (og skyter konkurrentene) er definitivt inspirert av denne svømmekonkurransen som Idi Amin «vinner»:

Her ligger hele filmen ute: