Jeg er egentlig glad jeg ikke jobber i promoavdelingen til et internasjonalt filmselskap. Det å promotere film er jo ingen eksakt vitenskap, og balansen mellom å bygge forventninger og ødelegge hele greia er en fin en.

Et nyere fenomen som aldri er av det gode, og som vi vanligvis boikotter her på bloggen, er forhåndstrailere, altså snikkikk på kommende filmtrailere.

Likevel var dette for fristende: Entertainment Tonight har nemlig vist de første klippene fra Quentin Tarantinos «Django Unchained» for å minne om at traileren kommer i morgen. Se dem i videovinduet over.

Det er ikke veldig mye å få inntrykk av, men jeg liker hvordan Leonardo Di Caprios karakter framstår som mjukt og smilende ond – litt som Christoph Waltz i «Inglourious Basterds», egentlig.

Men for tidlig å trekke konklusjoner, vi vet mer når traileren kommer i morgen.

Flmen følger slaven Django og en tysk tannlege/dusørjeger (spilt av Christoph Waltz) som planlegger å redde Djangos kone (Django spilles av Jamie Foxx) fra plantasjeeieren Calvin Candie, spilt av nevnte Leonardo Di Caprio.

Candie er en sadistisk jævel som liker å avholde gladiatoraktige kamper på plantasjen sin, der slavene må slåss til kun én står levende igjen.

Øvrige skuespillere i filmen er Samuel L. Jackson, Dennis Christopher, Laura Cayouette, Don Johnson, M.C. Gainey, Tom Savini, Joseph Gordon-Levitt, Anthony LaPaglia, RZA, Misty Upham, Tom Wopat, James Remar, James Russo, Todd Allen, Rex Linn, Catherine Lambert, Daniele Watts og Michael Bacall.