Det er ikke hver dag Matt Groening lanserer en ny serie. Faktisk er det 19 år siden «Futurama» var på skjermen første gang, og 31 siden verden første gang fikk møte en viss gulhudet familie fra Springfield.

De siste par åra har den norskættede serieskaperen imidlertid utviklet en «voksen» fantasy-parodi som ble satt i produksjon i fjor sommer med en foreløpig bestilling fra Netflix på to sesonger med ti episoder hver.

Nå varsler streamingtjenesten at premieren for «Disenchantment» blir 17. august, og viser fram stillbilder:

Det er ikke bare Groenings lett gjenkjennelige tegnestil som er videreført her – en rekke av stemmeskuespillerne på serien har tidligere spilt i «Futurama».

Også humoren ser det ut til at vi vil kunne dra kjensel på: Serien følger en usannsynlig heltetrio bestående av den alkoholiserte prinsessa Bean, hennes «personlige demon» Luci, og den sprelske alven Elfo.

De lever i et forfallent middelalderkongedømme kalt Dreamland, og vil støte på såvel troll som onde ånder, monstre, dverger, hvalrosser og en masse menneskelige tullinger, ifølge det offisielle synopsiset.

I fjor uttalte skaperen at serien handler om «liv og død, kjærlighet og sex, og hvordan man kan fortsette å le selv om verden er full av lidelse og idioter, på tross av hva de gamle og vise og andre duster forteller deg».

Samtidig fortsetter «The Simpsons» å rulle og gå, i sin trettiende sesong, og slo nylig westernserien «Gunsmoke» som den manusbaserte serien det er laget flest episoder av. De siste månedenes debatt om hvorvidt figuren Apu er basert på en rasistisk sterotyp, ser ikke å ha gått hardt inn på Groening:

– Vi er inne i en tid hvor folk elsker å late som om de er krenket, sa han i et intervju med USA Today i april.