Den første trailer-teaseren til den etterlengtede «Warcraft»-filmen er kort, veldig kort, men hva gjør vel egentlig det når den ser så rå ut? Dette er også første gang vi har blitt beæret med live-action bilder fra Duncan Jones (Moon, Source Code) sin storslåtte adapsjon av den populære Warcraft-spillserien. Den fullverdige traileren kommer allerede på fredag, men vi koser oss masse med denne enn så lenge.

For de som ikke kjenner til historien i filmen; Azeroth var tidligere en fredelig verden, men er nå en verden som er på randen av krig. Orkene må ta på seg litt av skylden for dette ettersom de er ute på tokt for å kolonisere nytt land, men bare etter ha mistet sitt eget hjemland, så det er jo synd på orkene også… Krig er forferdelig… Men uansett, en av byene orkene prøver å innta er den fine menneske-byen Stormwind – hvor bla. deres store helt Anduin Lothar (Travis Fimmel) står klar til å forsvare.

En liten skepsis dukker alltid opp når  TV-spill skal gjøres om til helaftens spillefilmer. Mye fordi vi ikke akkurat er bortskjemt med tilfeller hvor dette har vært vellykka, ofte fordi spillenes mer interessante historier ofres for å ikke ekskludere de stakkarene som ikke spiller så mye. For da å ikke ligge altfor tett opp mot spilluniverset, pleier filmene ofte å basere seg på noe enklere og mer gjennkjennelig, som f.eks en krig mellom orker og mennesker.

Ja vi kan jo i verste tilfelle ha med en bleik Ringenes Herre-kopi her å gjøre, men vi har litt troen på dette prosjektet som har vært planlagt siden midten av 2000-tallet. Det skader heller ikke at filmen har fått lokket til seg en av bransjens mer lovende regissører og sønnen til David Bowie, i form av briten Duncan Jones.

Skjermbilde 2015-11-04 kl. 12.38.42
Far: Skal du lage verdens beste TVspill-film? Sønn: Ja, far.

Vi heier på «Warcraft» og gleder oss til fredagens trailer som vi selvfølgelig deler med dere!