Er du blant dem som har hatt fine filmopplevelser de siste årene med filmer av og/eller med Wes Anderson, Jason Schwartzman og Bill Murray, bør du følge godt med nå.

Wes Andersons skrivepartner og Francis’ sønn Roman Coppola er nemlig snart ute med en ny film, hans første siden «CQ» (2001). Og «A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III» virker å være en indiekomedie som oppfyller mange forventninger man har fra den kanten: Underfundig, varm og ofte surrealistisk humor, krydret med endel slapstick og folk i moteriktige antrekk.

Filmen kommer sikkert også til å få endel oppmerksomhet fordi den anses for å være et slags comeback for Charlie Sheen, som spiller tittelkarakteren – en grafisk designer som velger å forsvinne i sin egen fantasiverden når han blir dumpet av kjæresten (spilt av Katheryn Winnick).

Charles Swan er en player, og parallellene til Sheens virkelige liv er definitivt til stede, selv om de ikke er plagsomt åpenbare, ifølge anmelderne som så den under filmfestivalen i Roma tidligere i høst.

Uansett, Charles ender på sykehus etter en serie ulykkelige hendelser – og der blir han besøkt av folk som sin manager (Bill Murray er visstnok fantastisk igjen) og artisten Kirby Star (Jason Schwartzman) som Charles har lovet å lage et albumcover til. Den ekstremt selvopptatte hovedkarakteren velger imidlertid å ikke forholde seg til den ekte verden, og store deler av filmen foregår derfor i Charles’ hode.

Anmelderne som så filmen i Roma meldte for øvrig at filmen er ganske fornøyelig, men fjærlett – og at det er vanskelig å føle genuin sympati med Charlie Sheens figur.

Vi får se.

Det er uvisst om filmen kommer på kino i Norge, skal vi tippe får vi vel neppe se den før den dukker opp på på hjemmekino en gang etter sommeren 2013.

Her er en ganske kul poster fra «A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III»: