Det er få følelser i universet som er verre enn når et intervju går av skinnene. Den helt absurde følelsen av å være i fritt fall idet stjerne X misforstår spørsmål Y som fornærmelse Z og gir deg Det Kalde Blikket.

Lou Reed er av de mest legendarisk vanskelige intervjuobjektene, som for eksempel her, hvor svensk Niklas Källner  får svette så det holder:

Få steder er dette verre enn med skuespillere som gjør presse for en ny film eller TV-serie. Du har fem minutter. Kanskje ti. Håpet er å kanskje få ett faktisk svar i stedet for rælet slitne stjerner vanligvis lirer av seg. Spørsmålene er nøye utarbeidet på forhånd. Hvert sekund teller.

Sporer toget av skinnene, finnes det ingen sjanse til å rette det opp. Så man lærer seg takt og tone som en 1800-talls butler. Og man er vennlig.

I blant er ikke vennlig nok. I blant er høflig et tomt begrep som blåser bort i vinden som en istykkerrevet papirpose.

Det er dette Jamie Edwards fikk erfare da han nylig skulle intervjue Bruce Willis og Mary Louise Parker (videoen øverst i saken) for den britiske radiokanalen Magic 105.4 i forbindelse med actionfilmen «Red 2».

Et par ord om Jamie: Han er britisk, har en fomlende framferd, litt utstående ører, et veldig oppriktig fjes og øyne som lyser av glede over å få sitte i samme rom som de to stjernene. Vi liker Jamie.

Han stiller forberedt. Han har sett filmen. Han har likt filmen. Han virker som en fyr som generelt er veldig glad i filmer og å snakke om filmer han liker. Skuespillerne er der for å snakke om filmen.

Det burde gå bra. Det gjør det ikke.

Mens Mary er vennlig, om ikke akkurat overentusiastisk, oppfører nemlig Bruce seg som den verste. Den verste! Tilsynelatende uten noen årsak legger han sin ære i å være jævlig mot Jamie.

– Har noen skuespiller noen gang fortalt deg dette, Jamie? Denne delen er ikke å spille skuespill, det vi driver med akkurat nå. Kanskje du gjør det. Nå selger vi bare filmen. Salg. Den morsomme biten var å lage filmen.

Jamie, velsigne ham, forsøker å kontre med et oppfølgingsspørsmål (som er god intervjuteknikk).

– Så, hvordan ville du solgt meg filmen?

– Jeg ville ikke. Jeg ville kutta opp hovene mine.

Og det blir verre derfra. Og det er så vondt å se på. Stadig mer nervøse Jamie forsøker så godt han kan å gjøre det beste ut av situasjonen ved å rose filmen og snakke om scener han likte. Willis kuker seg mer og mer. Når de tilmålte fem minuttene er over, er det Jamie selv som påpeker at tida er over.

Dette er visstnok ikke første gang Bruce lager hælvette. Ifølge Filmdrunk var nemlig Kevin Smith temmelig misfornøyd med stjernas oppførsel da de lagde «Cop Out» sammen.

I en podcast med Marc Maron for et par år siden snakket han ut om problemene.

– En fyr ville ikke engang sette seg ned for ʚ gjøre fotoet til den jævla plakaten.

– Nå vil du plutselig ikke nevne navn? spør Maron.

– Alle vet hvem det er. La oss si det sånn: Husker du den skikkelig morsomme fyren i filmen? Det er ikke ham. Han er en jævla drøm. Tracy Morgan ville jeg lagt meg ned i trafikken for. Var det ikke for Tracy kan det hende jeg hadde drept meg selv eller noen andre da vi lagde den filmen.