Noen som husker Julian Assange? Du veit, han som drev og lekka ting før Edward Snowden ble lekk som en sil?

Vel, nå er omsider traileren til filmen om ham ute. Eller, en av dem, ungdomstida og den tidlige hackerkarrieren til Assange i Australia er allerede dekket av «Underground: The Julian Assange Story».

«The Fifth Estate» tar for seg det Assange er mest kjent for, Wikileaks, med Benedict Cumberbatch i det som ser ut til å bli nok en seier av en hovedrolle for briten.

Cumberbatch forteller Time Out at han forsøkte å få i stand et møte med Assange før filmingen starta, men Assange var ikke interessert.

– Han følte at et møte ville være som et samtykke til en film som han følte var en alt for giftig gjenfortelling av historien. Han fikk tak i et gammelt manus og alt mulig eksploderte mens vi filma. Han forsøkte å angripe filmen, og i hans posisjon ville jeg antagelig gjort det samme. Men, vi hadde en diskusjon, og det var bra.

I en prat med The Hollywood Reporter avslørte han også sin beundring for Assange.

– Assange kom med noen utrolige bidrag til menneskehetens historie ved å behandle internett som et demokrati.

Spørsmålet er likevel om noen tør å sende en tittekopi av filmen til Assange der han sitter inne på Ecuadors ambassade, all den tid han sikkert bare lekker den til The Pirate Bay.

(ka-disj!/lyden av en sur trompet/filmed before a live studio audience-latter)

Filmen har premiere 11. oktober.