• Her kan du leie «Sønner av Norge».

Som tidligere nevnt er bloggen Comoyo Filter (som du leser nå) knyttet til Comoyo Film – en Video on demand-tjeneste som for tiden er i betaversjon, og som kommer til å utvikle seg og utvides kraftig i tida som kommer.

Blant det viktigste for Comoyo Film – og for alle andre som skal posisjonere seg på dette markedet her til lands – er lokalt innhold. De fantastiske seertallene til «Lilyhammer» viste med all tydelighet at det brede norske publikummet søker mot norske produksjoner – og de foreløpige erfaringene til Comoyo Film er også at selv ikke de største Hollywood-titlene kan måle seg med utleietallene til for eksempel «Hodejegerne» og «Kong Curling» (og – gledelig nok – den litt undervurderte «Få meg på, for faen»).

Det er med dette i bakhodet at Comoyo Film har inngått en avtale med Norsk Filmdistribusjon og produksjonsselskapet Friland om å kunne tilby «Sønner av Norge» eksklusivt i ti dager før filmen slippes på leie-dvd. Disse samarbeidet også om en digital forhåndsvisning før den kom på kino.

I den anledning kommer vi også i dagene som kommer til å gjøre litt redaksjonelt stas ut av «Sønner av Norge», som hadde premiere under Filmfestivalen i Haugesund i august, her på bloggen.

Først ut er en bakomfilm, som du kan se (selvfølgelig gratis) i videovinduet over. Snutten er på ti minutter, og er laget av Carl Christian Raabe (den skal også være med blant ekstramaterialet på dvd-utgaven).

Snarere enn å være en veldig teknisk film om selve innspillingen, fungerer bakomfilmen som en liten introduksjon til «Sønner av Norge». Forfatter Nikolaj Frobenius forteller om historien, og hvordan den relateres til hans delvis selvbiografiske roman «Teori og praksis», Sven Nordin og Åsmund Høeg forteller om sine karakterer, og regissør Jens Lien forklarer noen av valgene han tok.

 

  • Her kan du leie «Sønner av Norge». Eksklusivitet i ti dager, altså.

 

Har du tips og råd til hva du ønsker deg av en Video on demand-tjeneste, blir vi selvsagt kjempeglade for tilbakemeldinger i kommentarfeltet under: