Av de eksklusive seriene Netflix har vist til nå, må jeg innrømme at «Bloodline» er den jeg har aller høyest forventninger til.

Først og fremst fordi jeg er svak for thrillere av denne typen – familiehemmeligheter, Florida-landskap oversvømt av sol, og en eller flere forbrytelser som det tar lang tid å rulle opp.

Sekundært på grunn av skuespillerlista, som ser ut til å være satt sammen av noen med fullstendig identisk smak som meg. Kyle Chandler («Friday Night Lights», «Zero Dark Thirty») bringer sin milde autoritet til alt han gjør. Australske Ben Mendehlson har gjort fantastiske ting i «Animal Kingdom» og «Starred Up». Linda Cardellini var vi vel alle tenåringsforelsket i, da hun spilte i «Freaks and Geeks».

Og når du også slenger på navn som Sissy Spacek, Sam Shepard og Chloe Sevigny (i en liten rolle) skjønner du garantert tegningen.

Derfor var vi heller ikke så vanskelige å be når Netflix lurte på om vi ville ha en liten bakomfilm. Se den i videovinduet øverst.

bloodline2

Jeg har bare sett 20 minutter av serien så langt, og da slo jeg av fordi jeg skjønte at dette har kvaliteter som fortjener å nytes i HD, og ikke i de lavoppløste visningskopiene vi blir tildelt på forhånd (Netflix er visst også redde for at journalister skal kopiere og legge ut på nett).

Vi følger i hvert fall den velstående familien Rayburn, der overhodene Robert (Shepard) og Sally (Spacek) driver et hotell. De er i ferd med å få en brygge oppkalt etter seg som følge av langvarige bidrag til lokalsamfunnet, og inviterer flust av gjester – blant annet deres fire barn.

Blant barna er politimannen John (Kyle) og det sorte fåret Danny (Mendelsohn) – sistnevnte rekker såvidt festen, og tar med seg en trashy date. Det er helt synlig undertrykte konflikter mellom barna, men nøyaktig hva det er – og hvilke konsekvenser de får – hintes det bare om via Johns fortellerstemme og korte, marerittaktige frampek.

Vi er i hvert fall solgt, og kommer til å sitte pal ved premieren på første sesong 20. mars. Forhåpentlig får vi også en anmeldelse ut i god tid før det.

 

PS: «Bloodline» er skapt av Todd A. Kessler, Daniel Zelman og Glenn Kessler, som tidligere har laget «Damages».