Vinteren er høytid for de kanskje litt smalere og kunstnerisk ambisiøse filmene i Norge.

Tidligere i år kom «Søvngjengeren», til neste uke er det «Blind» – og om knappe tre uker (premiere 15. mars) er det duket for John Sullivans «Permafrost».

Filmen hadde sin første offisielle visning under Tromsø internasjonale filmfestival, og nå er det sluppet et nytt klipp fra filmen som du kan se i videovinduet øverst.

«Permafrost» handler om Synnøve (Hege Aga Edelsteen), en utflyttet nordlending som bestemmer seg for å rømme tilbake til røttene i nord etter en samlivskrise.

Underveis treffer hun en kanadisk tørrlagt alkoholiker (spilt av Nicholas Hope, kjent fra den australske kultfavoritten «Bad Boy Bubby» og seinere en rekke norske filmer), som blir med hjem til moren hennes (spilt av Maryon Eilertsen).

badboy

Her blir kanadieren skjenket full, og etter å ha bodd sammen med Synnøve og moren i én natt får han nok og bestemmer seg for å stikke av fra det falleferdige huset.

Og det er dette øyeblikket klippet over viser.

«Permafrost» er for øvrig filmet av Hege Aga Edelsteens mann Martin J. Edelsteen, noe som bød på flere utfordringer. Blant annet var en scene der Synnøve og kjæresten, spilt av Benjamin Helstad, har sex på et hotellrom, noe problematisk.

perm1

– Det var noe jeg grudde meg til på flere plan. Det handler både om det å være naken, og å skulle spille inn en ekkel scene der mannen din står en halvmeter unna bak kamera. Det måtte vi snakke oss gjennom etterpå, sier Aga Edelsteen til Dagbladet.

Her kan du se filmens offisielle trailer: