Martin Scorsese holder for tiden på med lanseringen av sin nye film «Hugo Cabret», noe som innebærer hyppige pressejunkets – altså korte samlebåndsintervjuer med en hel bråte journalister.

I den forbindelse svarer han også på spørsmål om sin kommende filmatisering av Jo Nesbøs «Snømannen», allerede bekreftet å være mesterregissørens neste prosjekt. Særlig ser vi for oss at det er norske bladfyker som er  ivrige etter å spørre om akkurat dette.

Til dagens Aftenposten understreker Scorsese i hvert fall ytterligere sine intensjoner om å filme «Snømannen» i Norge. Han har sågar også fått en kalender med bilder fra Norge, forteller han.

– Jeg er begeistret, og tror det blir flott. Den skal gjøres i Norge, håper vi, sier Scorsese, og legger til at han ønsker seg roen og atmosfæren fra Norge.

Du syns kanskje det har vært veldig mye mas om mulig filming i Norge i det siste, og noe av grunnen er vel sikkert at David Finchers «The Girl with the Dragon Tattoo» – som straks er premiereklar – ble spilt inn i Sverige i to omganger (i tillegg til Sveits og i Los Angeles). Norske bransjefolk har imidlertid begynt å murre, og hevder Norge ikke har incentiver – vi tilbyr ikke skattefordeler – som gjør det attraktivt for utenlandske produksjoner å komme hit.

Scorsese legger for øvrig til at noe manus – som skal skrives av Matthew Michael Carnahan – ikke er klart ennå. Britiske Working Title skal produsere filmen.

– Statusen er at så fort jeg har fått meg litt søvn hjemme i New York, etter denne turen, vil produsentene og jeg komme sammen og møte folk vi har i tankene. Så begynner vi å jobbe, sier Scorsese.