Konkurransen om tv-serieentusiastenes gunst er knallhard, og for mange av de ordinære amerikanske kommersielle kanalene har kabelkanalenes – og etter hvert nettaktørenes – inntreden bydd på utfordringer.

Generisk krim og latter på boks holder ikke nødvendigvis mål lenger.

Men hvordan skal de reklamefinansierte mastodontene møte konkurransen fra kvalitetsaktører som Netflix og HBO? Ved selv å tilby kvalitetsserier? Eller ved å gå helt motsatt vei?

NBC er blant dem som tidvis har slitt med å finne riktig strategi, men nå har de – i likhet med konkurrenter som ABC og Fox – funnet et nytt satsingsområde: Miniserier. Serier som – i hvert fall først – produseres i et begrenset antall avsnitt, og som dermed i større grad føles som en begivenhet.

Formatet gjør det også lettere å få med seg a-listeskuespillere, som ikke har lyst til å binde seg for flere sesonger av gangen.

Styreformann Bob Greenblatt annonserte i helgen at de har flere miniserier på trappene. Den første er en serie i fire deler basert på Ira Levines roman «Rosemary’s Baby». Udødeliggjort via Roman Polanskis filmversjon fra 1968:

I serieversjonen bor ekteparet Woodhouse i Paris, og relativt ukjente Scott Abbott har fått jobben med å skrive manus.

En annen potensielt spennende miniserie er en dramatisering av Hillary Clintons liv og karriere fra 1998 og fram til i dag. Skal vi tippe, starter den rett etter denne leie sigar- og sædflekk-saken som rammet hennes ektemann.

Her er hovedrolleinnehaver allerede annonsert – Diane Lane, sist sett i «Man of Steel»:

NBC har også planer om å gjøre serie av Stephen Kings «Tommyknockers» (som også ble tv-adaptert i 1993), mens Mark Burnett skal lage en serie kalt «Plymouth» om pilegrimene som seilte fra Europa til USA på 1600-tallet.

Det er ikke kjent når seriene skal være klare, men Bob Greenblatt antyder overfor The Hollywood Reporter at Hillary-miniserien kanskje kan bli sendt allerede til neste år.