Hadde ikke før «The Fault In Our Stars» troppet til toppen av kinolistene i USA (og for tiden også i Norge), så var planene i gang for adapsjoner av flere av John Greens bøker.

Nå er det Sarah Polley – Oscar-nominert i forfjor for dokumentaren «Stories We Tell» – som tar over den neste filmatiseringen. Hun skal skrive manuset for «Looking for Alaska», og er et sannsynlig valg for regijobben, skriver The Hollywood Reporter.

– Jeg er en stor fan av Sarahs filmer, ideene hennes for «Looking for Alaska» er virkelig nydelige, og jeg er KJEMPESPENT, skrev John Green på Twitter da nyheten ble sluppet.

Ved siden av forfatteriet er han kjent for en veldig populær Youtube-serie han har gående med sin bror Hank – og deres engasjerte fanbase, kalt Nerdfighers.

«Looking for Alaska» handler om Miles Halter, en kostskole-elev som møter – og forelsker seg i – jenten Alaska Young like før hun forsvinner. Jakten på henne er sentral i historien, som er delvis inspirert av Greens virkelige liv.

Som den gangen han spilte en «practical joke» for hele skolen sin, en scene som senere ble med i boken:

Skuespillere, andre roller eller premieredato for «Looking for Alaska» er foreløpig ikke kjent.

Dette er det andre forsøket på å gjøre denne boken om til film. Forrige gang var i 2005, da Joss Schwartz («Gossip Girl», «Chuck») skrev et manus for Paramount. Filmen stoppet opp i førproduksjonen, og kom seg aldri av gårde.

Selvfølgelig er ikke dette den eneste adapsjonen på vei. «Paper Towns», en annen historie om en tenåringsgutt i personlighetskrise, er også i førproduksjon. Her er hovedrollen allerede besatt, av Nat Wolff («The Fault in Our Stars»), på et manus av Scott Neustadter og Michael H. Weber («500 Days of Summer»), men prosjektet har heller ikke fått en regissør ennå.

Her forteller John Green mer om «Looking for Alaska», noen år etter utgivelsen:

Sarah Polley kan være en veldig god match for «Looking Alaska», en historie om å takle tragedier og motgang i ung alder – noe alle som har sett «Stories We Tell» vet at hun har nær kjennskap til.

De siste årene har såkalte Young Adult-bøker og filmen hovedsaklig gått i to ulike retninger – de store, dystopiske verdenene som i «Hunger Games» og «Divergent» – og de mer jordnære, som i «The Fault in Our Stars» og «The Perks of Being a Wall Flower».